363641 besök sedan 2006-09-01 Wilson - SEJCH SEVCH LP Straight Flush Quintuple Star Uppdaterad: 2013-04-12       
 
    Start    
  Om Wilson    
  Resultat    
  Valpar    
  Bilder    
  Gästbok    
  Länkar    
  Nyheter    
  Kalender    
  Bloggen    
  Tiger    
   
 Wilsons blogg
 Tigers debut på lydnadstävling...2010-11-21 15:38
..kunde slutat riktigt illa. Det som absolut inte får hända hände på platsliggningen och Tiger blev påflugen av en stor rottweilerhane! Jag flög fram och sen även hussen till rottweilern, men det tog ändå en stund innan han lyckades få tag på sin hund, men som tur var blev iallafall inte Tiger biten även om det såg väldigt otäckt ut.  Vi hamnade mellan en stor Howavart och denna rottweiler på platsen, som redan hade gjort ett mindre utfall mot oss tidigare när vi gick förbi den utanför plan, hrmmm... Sen ville inte Tiger lägga sig på kommando (det regnade för fullt och han ville väl inte bli blöt om magen eller nåt) men på mitt tredje kommando lade han sig och vi lämnade hundarna. Nästan genast började rottisen nosa på marken och vände sig liggande mot Tiger och nosade, det blev för mycket för Tiger som då satte sig upp och då bara flög rottisen på honom med blottade tänder. Tiger försökte springa undan och springa mmoit mig men den där rottisen bara följde efter och klättrade på ryggen på honom och högg efter honom flera gånger innan hussen lyckades få tag på honom och jag lyckades mota bort den från Tiger som vid det laget såg ganska så skrämd ut. Jag blev jätteskärrad och skakis och när vi sen skulle lägga om hundarna hade jag svårt att samla mig och Tiger ville igen inte lägga sig, men gjorde det iallafall efter Dk från mig. Så fort vi lämnade hundarna halvreste han sig upp och blev sedan sittande så ända tills vi gick tillbaka till hundarna två minuter senare. Då skakade han i hela kroppen och tårarna rann på mig av chocken. Han var såå duktig i det läget som bara satt kvar hela momentet trots min reaktion och det jobbiga som hände innan. Sen hade jag lång tid på mig att samla mig inför vår start då jag hade startnummer 11. Då gick det riktigt bra förutom läggandet under gång där Tiger återigen inte ville blöta ner sig, hrmmm.. eller om det satt i från tidigare med läggandet som han annars brukar vara jätteduktig på. Övriga poäng vi fick var tandvisning 10, linförighet 8,5, inkallning 9,5, ställande 9, apport 7, hopp 9 och helhet 8, vilket räckte till ett 3.e pris och 132,5 poäng. Så jag var jättenöjd med övriga moment och han visar att han kan släppa obehaget och fokusera! Så nu är det bara att börja träna platsliggning igen så Tiger kan återfå förtroendet, och med en erfarenhet rikare i bagaget som förare. I fortsättningen kommer jag aldrg att lägga mina hundar på platsliggning brevid en hund som gör så redan utanför planen, då avstår jag hellre dom poängen än utsätter min hund för något liknande igen!

Kommentera,   Visa kommentarer ( 3 )

 Mera bruks...2010-11-16 20:51
Vilken helg vi haft! Så himla roligt vi har haft. Det här med bruksspår är ju kul o spännande.

Som ni säkert läst så har vi varit iväg på bruksspårkurs hela helgen. Det har varit jättekul och vi har lärt oss massor. Hundarna också! Tiger som aldrig spårat förut växte med uppgiften och tycket det var jättekul. På söndagen gjorde han jättefina spår.

Under söndagen så testade vi ett riktigt Appellspår med Wilson och han klarade det med glans. Han till och med apporterade pinnarna i spåret. Och vi fick väldigt fina ord från våra instruktörer. Har redan letat efter första Appelltävlingen men det dröjer ju ända fram till slutet av april innan det finns något lämpligt spår… Men då har vi ju tid för att träna in lägre klass också… =)

Vi testade även budföringen. Den var ju jättekul men Wilson ville inte lämna mig förrän han fick ett par Marsch och till slut ett ”Ja”. Han tycket väl att husse lät lustigt… Vi testade även uppletandet vilket också gick himla bra. Är ju jättetaggad inför detta nu…

Tiger testade också på budföring vilket gick kanonbra. Han drog på första kommando utan bekymmer. Även uppletandet gick så himla bra. Tiger måste dock vänta att starta på bruks för man måste ju ha gjort MH först.

Det här med bruks är rätt kul…

Kommentera,   Visa kommentarer (0) 

 Bruksspår...2010-11-13 17:58

Vi har idag gjort vårt första bruksspår. Det gick jättebra!

Alla fyra, jag/Wilson o Lina/Tiger går kurs på brukshundsklubben här i Kalmar. Idag testade vi för första gången på bruksspår, alltså människospår. Man går ju själv spåret i Apellen.

Wilson började och det gick jättebra. Det var ju kanske 100m och gick helt rakt. Vi gick på från sidan. Är jättenöjd, det gick så himla bra.

Tiger har ju aldrig någonsin testat detta med spår innan så det var spännande. Men han klarade det också jättebra. Något undrande över vad detta skulle leda till men på hans andra spår gick det ännu bättre.

Wilsons andra spår hade legat i 45 minuter och innehöll två vinklar, i stort sett ett Apellspår. Det gick jättebra. Dock nosade han bara på pinnarna ute i spåret. Han visste ju inte att de skulle plockas upp då han inte sett sådana innan... Vi har lånat med oss tre hem som vi ska testa lite med. Han är numera väldigt intresserad av dem... =)

Imorgon ska vi återigen ut och spåra på kursen. De ska lägga ett riktigt spår åt oss så får vi se hur det går. Instruktörerna säger att Wilson redan är klar för Apellen men vi har ju inte tränat något alls... Vi får väl sätta igång efter nyåret... =)


Kommentera,   Visa kommentarer ( 2 )

 Senaste inlägg
2013-04-12 17:02
Tiden går så fort...
2011-11-07 07:53
Wilson åter igen Utmärkelse på Markprov.
2011-09-21 07:42
Wilson fick Utmärkelse med diplom på Markprov Öppenklass...
2011-09-05 19:56
Vilken dag det blev i Böda...
2011-08-20 14:06
Mycket har hänt när tiden har gått...
 Arkivet
april 2013
november 2011
september 2011
augusti 2011
maj 2011
info@accitor.se | 0480 - 45 99 50 | Copyright © Accitor 2006