382902 besök sedan 2006-09-01 Wilson - SEJCH SEVCH LP Straight Flush Quintuple Star Uppdaterad: 2020-02-24       
 
    Start    
  Om Wilson    
  Resultat    
  Valpar    
  Bilder    
  Gästbok    
  Länkar    
  Nyheter    
  Kalender    
  Bloggen    
  Tiger    
   
 Wilsons blogg
 Mycket har hänt när tiden har gått...2011-08-20 14:06

För det mesta hinner man inte med allt som man vill när tiden går så himla fort... Men här kommer en kort version av vår sommar.

Många och långa dagar har tillbringats på Snäckö. Wilson & Tiger älskar att vara där.

När vi redan 1,5 vecka innan Flatmästerskapet styrde kosan norrut så var vi på Åland ett par dagar. Därefter bar det iväg upp till Piteå där vi träffade Wilsons pappas Winstons ägare Erica och Micke! Vi fick guidad tur i Piteå! Supertrevligt! Vi hann också med ett himla trevligt besök på Treehotell! Besök detta om ni vill uppleva något häftigt när ni befinner er nordväst om Boden. Vi åkte också förbi platsen där Linas morfar växt upp.

På fredagen bar det iväg de 25 milen söder ut mot Umeå. Vi bodde på ett naturbruksgymnasium. Perfekt boende!

Och så FM dårå... Ja, det gick väl inte som vi hoppats på. Jag är dock väldigt nöjd med Wilson, tyvärr blåste vi bort lite väl mycket poäng för att gå upp i toppen. Men en 10:e plats är jag ändå nöjd med, så också vår poäng, 78! Vi hade inte riktigt det där lilla extra av turen som man behöver... För Lina och Tiger slutade det lite för tidigt tyvärr. Första stationen fick de 20p, vattenmarkering. Gick verkligen jättefint! Nummer två var en enkelmarkering. Lina skickade tyvärr Tiger utan att domaren klappat på axeln och detta resulterade i en nolla! Det var fler som råkade ut för detta. Man fick all info från en funkis innan man gick in på rutan och där föll liksom den viktigaste informationen bort om att man skulle vänta på klartecken från domaren innan man skickade hunden. De tråkiga var att domaren härjade om en massa andra saker som inte funkisen sagt men kunde inte kosta på sig att nämna det viktigaste. Tråkigt! Allt borde vara så klart för alla startande att man inte åker ut på ett enkelt förarfel. Det är väldigt många i UKL och NKL som kör hund för första gången vilket gör att de är nervösare än rutinerade förare... Men, men... man lär sig något nytt i alla fall..

Det som förstör stora delar av upplevelsen från FM är att arrangörerna inte ändrat om i sitt upplägg för hela arrangemanget när de märkt att de inte fick mer än ca 130 startande. De drev hela tävlingen som om det fortfarande var typ 350 hundar till start. Det som jag tänker mest på är att sista stationen i ÖKL och ALLA stationer i EKL var uppdelade på en A- och en B-station. Hundarna delades helt enkelt upp i två olika grupper där ena hälften fick köra en station och den andra hälften fick köra en helt annan station. Detta med olika domare! Ärligt talat, helt sjukt! Vart tog rättvisan vägen? I elit var det endast 28 hundar till start vilket resulterade i att 14 hundar fick gå fem egna stationer och de andra 14 hundarna fick gå fem andra stationer, givetvis var det inte samma domare... Sedan när allt var klart skulle domarna konferera med varandra och bestämma hur mycket avdrag vissa saker skulle ge... Ärligt talat, jag blir så uppretad på detta förfarande... 28 hundar, hur lång tid extra hade det tagit för att få alla hundarna att gå samma stationer? Än mer sannslöst blev det när vi var klara flera timmar innan beräknat! Jag låter bli att nämna att alla finalhundarna utom en var från den ena (enklare?) B-slingan. Tack och lov var vinnaren (ensam) från A-slingan. Det var fler duktiga hundar som borde varit med i final men som gick i fel slinga...

Vi fick i alla fall se duktiga Carina och duktiga Yava i ÖKL-finalen då de placerade sig som tvåa i grundomgången. Superduktiga var de, dessvärre blev det lite problem med markringen men ett tusan så bra fotgående mm! Vi var nog många som faktiskt trodde att Carina och Yava vunnit. De andra hundarna hade verkligen inget fotgående över huvudtaget att tala om. Från publiken sett såg det till och med ut som en förare korrigerade sin hund på ett otillåtet sätt. Men domarna var ju tre-fyra stycken i linjen som "såg" detta och de nöjde sig med att varna. Dessvärre tycket vi nog alla i publiken att ÖKL-finalen blev lite väl kort. Endast en markering och sedan var det över.

Vi hade i alla fall väldigt trevligt med alla som vi träffade under FM och dessa minnen tar vi med oss!

Det är ju också några Wilsonbarn som utmärkt sig lite extra mycket under sommaren!

Pingla och Camilla tog sin andra raka etta i ökl (b-prov) och är nu klara för ekl! Stort grattis!

Tilda och Rune var i utställningsringen och fick CERT!!! Stort grattis!


Kommentera,   Visa kommentarer ( 2 )

 Senaste inlägg
2013-04-12 17:02
Tiden går så fort...
2011-11-07 07:53
Wilson åter igen Utmärkelse på Markprov.
2011-09-21 07:42
Wilson fick Utmärkelse med diplom på Markprov Öppenklass...
2011-09-05 19:56
Vilken dag det blev i Böda...
2011-08-20 14:06
Mycket har hänt när tiden har gått...
 Arkivet
april 2013
november 2011
info@accitor.se | 0480 - 45 99 50 | Copyright © Accitor 2006