382929 besök sedan 2006-09-01 Wilson - SEJCH SEVCH LP Straight Flush Quintuple Star Uppdaterad: 2020-02-24       
 
    Start    
  Om Wilson    
  Resultat    
  Valpar    
  Bilder    
  Gästbok    
  Länkar    
  Nyheter    
  Kalender    
  Bloggen    
  Tiger    
   
 Wilsons blogg
 Wilson fick Utmärkelse med diplom på Markprov Öppenklass...2011-09-21 07:42
Wilson och jag startade på Markprov Öppenklass. Det är ett a-prov alltså ett jaktprov under riktig jakt. I detta fall klappjakt på änder.

Under första drevet fick vi sitta stilla tills det i stort sett var över. Alla fem hundarna fick sitta okopplade på linje. Vi var andra ekipage i ordningen så det var rätt så nervöst när första hunden skulle skickas... skulle Wilson knalla då... nejdå han satt lugnt och fint vid min sida.

Första apporten var en hyffsat enkel markering men på vägen in så trillade det en fågel 10 meter till höger om honom och då gjorde han som vanligt att han stannade upp för att markera men sedan så kom han in för avlämning. Lite lagom pulshöjning.

Andra apporten blev ett dolt linjetag som han spikade även samma sak med den tredje.

En hund knallade på första drevet men vi tackar dem lite extra... för utan detta hade vi andra nog fått större problem. Anden trillade typ 5 meter framför linjen... hade den fått ligga kvar så hade det blivit jobbigare för oss alla...

Sista drevet var på till stora delar öppet vatten, alltså väldigt mycket plask när änderna föll... Vi fick vänta till det nästan var slut här med... När vi skulle skicka på vår första skulle jag hålla honom raktfram/till höger men Wilson drog till vänster där han hade markerat en skammad... jag tittade på domaren som gav mig lugnande signaler och att jag skulle låta honom fortsätta åt det hållet. Med lite tur så kom han till rätt hobbe med pors och började söka som en tok... mitt under detta så trillar ett gäng fåglar som sköts men som Wilson inte var intresserad av... han fann snart den rätta skammade fågeln och kom in med den flaxande ankan. Phuu...!

De andra apporterna tog vi rakt fram ca 80-100 meter ut. Gick jättebra. Han markerar dofterna på väldigt långa avstånd och gjorde fina uppföljningar på vittringen. Super!

Jag förstod inte riktigt varför vi blev bortplockade efter vår sista apport men domaren tackade så mycket och sa att vi fick ställa oss med de andra och sätta koppel på. Antingen hade vi gjort något galet eller så var domaren nöjd med vad han sett hittills... Nervöst som tusan var det när de två kvarvarande hundarna fick fortsätta apportera i typ 10 minuter till... Än mer nervöst blev det när endast ett diplom plockades fram vid prisutdelningen... Men på det stod det Straight Flush Quintuple Star...!!!!!

Jag är så himla nöjd med Wilson. Detta är nog den start som vi genomfört allra bäst av alla kategorier hittills.

I och med detta så får vi nu starta i högsta klassen som är Vinnarklassen.

Kommentera,   Visa kommentarer (0) 

 Senaste inlägg
2013-04-12 17:02
Tiden går så fort...
2011-11-07 07:53
Wilson åter igen Utmärkelse på Markprov.
2011-09-21 07:42
Wilson fick Utmärkelse med diplom på Markprov Öppenklass...
2011-09-05 19:56
Vilken dag det blev i Böda...
2011-08-20 14:06
Mycket har hänt när tiden har gått...
 Arkivet
april 2013
november 2011
info@accitor.se | 0480 - 45 99 50 | Copyright © Accitor 2006